Tweede studiereis Ieper Sailient (24-25 mei 2014)

Datum: 

zaterdag 24 mei 2014 t/m zondag 25 mei 2014

De belangstelling voor de studiereis naar de Ieper-Salient in maart van dit jaar was erg groot. De reacties op studiereis waren zeer positief. Daarom heeft de SSEW besloten een tweede reis te houden op zaterdag 25 mei & zondag 26 mei aanstaande. Wie in maart geen tijd had of te laat was met aanmelden krijgt dus nog een kans om voor deze studiereis in te schrijven.

De reisleiders Ben de Ree en Marcel Nonhebel hebben een interessant en afwisselend programma samengesteld waarin diverse facetten van de Eerste Wereldoorlog aan bod komen. Op diverse sites rond in de Ieperboog wordt toegelicht gegeven over de wijze waarop de oorlog daar heeft plaats gevonden. Verschillende musea, zoals In Flanders Fields, Sanctuary wood/Hill 62 museum en de IJzertoren worden bezocht. Aan de hand van bezoek aan begraafplaatsen wordt stilgestaan bij de wijze waarop de oorlog door de verschillende landen, België (Keiem), Groot Brittannië (Sanctuary Wood) en Duitsland (Vladslo) worden herdacht. Een bezoek aan de Last Post ceremonie bij de Menenpoort hoort hier natuurlijk ook bij.

De loopgraven bij de Dodengang worden bezocht en het herdenkingsmonument voor de eerste gasaanvallen (Carrefour des Roses). De bunkers bij Essex farm cemetery, waar John McCrea werkzaam was worden bezocht. Het programma wordt afgerond op Hill 60 waar zware gevechten plaatsvonden en mijnkraters worden bezichtigd.

Overnachting vindt plaats in Hotel de Vrede te Diksmuide. De kosten van de reis bedragen ca. 245 euro per persoon op basis van een tweepersoonskamer (toeslag eenpersoonskamer 25 euro). Inbegrepen zijn de hotelovernachting en alle maaltijden. Bij deelname aan de reis ontvangt u een studiereisgids met hierin veel achtergrond informatie over de Eerste Wereldoorlog in de Ieper-Salient en artikelen over de gasaanvallen, de mijnenoorlog, de opvang van gewonden, de betekenis van de oorlog voor België en prachtige persoonlijke getuigenissen van soldaten uit de oorlog. Uit kunt er van informatie over de sites die worden bezocht lezen, zodat de gids ter voorbereiding op de reis fungeert, maar ook een echt bewaar exemplaar is.

Aanmelden

Klik hier voor aanmelden per e-mail.

Postadres:

Historizon
Postbus 283
2160 AG Lisse

overzicht: