studiedagen 2014

Verslag lezingen studiedag (Eric Wils)

Op vrijdag 7 november 2014 organiseerde de SSEW, wederom in samenwerking met de Erasmus School of History, Culture and Communication (Erasmus Universiteit) uit Rotterdam haar najaarsstudiedag. De bijeenkomst vond dit keer plaats in De Koningshof te Doorn. Deze locatie bevindt zich vlakbij Huis Doorn en dit gaf de gelegenheid om de circa 90 deelnemers aan de studiedag een bezoek te laten brengen aan het pas geopende museum over Nederland en de Eerste Wereldoorlog.

overzicht: 

Samenwerking SSEW met Huis Doorn

Terwijl de SSEW zich bezighoudt met de kennisinhoudelijke kant van de Eerste Wereldoorlog, is Huis Doorn, vanwege de opening van het nieuwe museum-paviljoen “Nederland en Eerste Wereldoorlog”, de plek in Nederland geworden waar WO I op een museale wijze wordt verbeeld. En daarbij lopen de doelstellingen van de twee instituten - om de Eerste Wereldoorlog in Nederland onder een groter publiek bekender te maken - volledig parallel. Het is dan ook uit dien hoofde dat, tijdens de laatste SSEW-Studiedag van 7 november, het bestuur gemeend heeft om het eerste exemplaar van de Kroniek 1914-1918 (nr. 29) aan het instituut Huis Doorn aan te bieden, als waardering voor het vele werk dat Huis Doorn - ondanks de vele moeilijkheden waar het mee te kampen had - heeft verricht om een “Plaats van Herinnering” voor de Eerste Wereldoorlog on Nederland te worden. Hieronder volgt de integrale tekst van de boekaanbieding als gedaan door de voorzitter van de SSEW, Anton Kruft, op de SSEW-Studiedag van 7 november 2014 te Doorn.

overzicht: 

SSEW ‘Erasmus’-Studiedag op 2 mei 2014

Datum: 

vrijdag, 2 mei, 2014

Op vrijdag 2 mei a.s. organiseert de SSEW, ook deze keer in samenwerking met de Erasmus School of History, Culture and Communication (Erasmus Universiteit) te Rotterdam haar voorjaarsstudiedag. Op uitnodiging van het Markiezenhof, het historisch centrum voor Bergen op Zoom en omgeving, zal deze studiedag daar plaatsvinden. Wij zijn blij verrast en zeer vereerd met deze uitnodiging.

Abonneren op RSS - studiedagen 2014