studiedagen 2012

Welkomsrede studiedag 9 november 2012

Welkomrede ter gelegenheid van de Erasmus Studiedag d.d.

 9 november 2012 van de voorzitter van de SSEW,

drs. Anton T. Kruft

 

Allereerste een hartelijk welkom aan de  SSEW donateurs, leden van de WFA, vertegenwoordigers van musea, de Nederlandse Consul in België en de Loco Burgemeester van de Utrechtse Heuvelrug.

De Erasmus studiedagen kunnen i.v.m. verbouwingen nog steeds niet in Rotterdam plaats vinden, vandaar deze uitwijk naar Maarn. Desalniettemin is deze dag toch een Erasmus studiedag, vanwege onze dagvoorzitter die verbonden is met de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Dit keer echter niet Prof. Dr. Klemann. I.v.m.  programmaoverleg binnen de universiteit  kon hij helaas niet aanwezig zijn. Daartoe hebben wij Dr. Martin Kraaijestein van de Erasmus Universiteit bereid gevonden vandaag als dagvoorzitter op te treden.

overzicht: 

Verslag SSEW studiedag op 9 november 2012

Door Eric R.J. Wils

Op vrijdag 9 november jl. organiseerde de SSEW weer in samenwerking met de Erasmus School of History, Culture and Communication (Erasmus Universiteit) uit Rotterdam voor de tweede keer dit jaar een studiedag. Evenals in mei jl. kon de Erasmus Universiteit niet zelf de gastheer zijn en moest de bijeenkomst wederom plaatsvinden op een vervangende locatie en wel in het Sociaal-Cultureel Centrum ‘De Twee Marken’ te Maarn.

overzicht: 

SSEW ‘Erasmus’-Studiedag op 9 november 2012

Datum: 

vrijdag, 9 november, 2012

Op vrijdag 9 november organiseert de Stichting Studiecentrum Eerste Wereldoorlog weer in samenwerking met de Erasmus School of History, Culture and Communication (Erasmus Universiteit) te Rotterdam de jaarlijkse Studiedag.  

Evenals in mei jl. kan de Erasmus Universiteit niet zelf de gastheer zijn. Er wordt nog steeds enorm verbouwd op het gehele complex, wat niet alleen het parkeren nog lastiger maakt, maar ook de beschikbaarheid van collegezalen zeer beperkt.

Verslag van de tiende SSEW Studiedag op 11 mei 2012

Door Eric R.J. Wils

 

Op 11 mei 2012 hield de Stichting in samenwerking met de Erasmus School of History, Culture and Communication (kortweg de Erasmus Universiteit) alweer voor de tiende keer de jaarlijkse Studiedag. Op een afwijkende locatie ditmaal namelijk het Instituut Defensie Leergangen (IDL) in Rijswijk, doordat de Erasmus Universiteit in Rotterdam door verbouwingen niet beschikbaar was. Maar wel weer met prof. dr. Hein Klemann van de Erasmus Universiteit als de vertrouwde tijdstrenge dagvoorzitter van de laatste jaren. Er waren rond de 75 deelnemers op deze door Henk van der Linden weer uitstekend georganiseerde Studiedag.

overzicht: 

SSEW Erasmus-Studiedag op 11 mei 2012

Op vrijdag 11 mei organiseert de Stichting Studiecentrum Eerste Wereldoorlog weer in samenwerking met de Erasmus School of History, Culture and Communication (Erasmus Universiteit) te Rotterdam de jaarlijkse Studiedag. Een Jubileum Studiedag: de tiende!

Juist omdat het een Jubileum Studiedag betreft is het spijtig dat de Erasmus Universiteit niet zelf de gastheer kan zijn. Er wordt enorm verbouwd op het gehele complex, wat niet alleen het parkeren nog lastiger maakt, maar ook de beschikbaarheid van collegezalen zeer beperkt.

overzicht: 

Abonneren op RSS - studiedagen 2012