Eerste Wereldoorlogkrant (Historisch Nieuwsblad)

De SSEW maakt voor het project „Deze Week In De Grote Oorlog” (#DWIDGO) dankbaar gebruik van de krantenwebsite van de Koninklijke Bibliotheek (KB): www.delpher.nl. De KB zelf heeft in samenwerking met het Historisch Nieuwsblad een interessant project rondom de berichtgeving in de kranten tijdens de Grote Oorlog. Net als de SSEW publiceert de KB op haar website krantenartikelen uit de periode 1914-1918. Daarnaast geeft de KB, in samenwerking met het Historisch Nieuwsblad, diverse papieren kranten uit met berichten uit deze periode.

Volg de Eerste Wereldoorlog van dag tot dag in acht rijk geïllustreerde edities met originele krantenberichten uit de periode 1914-1918. Het eerste nummer bestrijkt de periode van juni 1914 t/m december 1914 en begint met het fatale schot in Sarajevo. De krant is online te bestellen en verkrijgbaar bij de boekhandel en de supermarkt.

Kijk voor meer informatie op: www.historischnieuwsblad.nl/krant.

Kom er op www.kb.nl/themas/geschiedenis-en-cultuur/nederland-tijdens-de-eerste-wereldoorlog achter hoe de Eerste Wereldoorlog ook in Nederland zijn sporen achtergelaten heeft. Op deze webpagina worden tot november 2018 artikelen geplaatst die voor een belangrijk deel gebaseerd zijn op gedigitaliseerde kranten en tijdschriften die via Delpher.nl te raadplegen zijn, aangevuld met andere bronnen uit de collectie van de Koninklijke
Bibliotheek.

N.B. voor de volledigheid: de projecten van de KB en Historisch Nieuwsblad staan los van het krantenproject #DWIDGO van de SSEW.

overzicht: