Diederik van Vleuten speelt Buiten Schot!

Buiten Schot is de tweede historische voorstelling van Diederik van Vleuten. In zijn bejubelde solodebuut Daar Werd Wat Groots Verricht (NOS: nos.nl/video/348013-voorstelling-over-indie-maakt-veel-los.html) verbond hij zijn familiegeschiedenis in Nederlands-Indië met die van de wereld.

In diezelfde lijn vertelt Diederik in Buiten Schot over de kinderbrieven van zijn Oom Jan, die schreef „ik ken de Eerste Wereldoorlog van geluid”, verwijzend naar het gebulder van de kanonnen aan het westfront dat hij in Brabant kon horen. Over slagveldvakanties, een aanslag in Sarajevo, een Duitse keizer voor de deur, een watersnood, een kerstbestand en een pianoconcert voor de linkerhand van Ravel. Meeslepende en integere verhalen, gebracht door een man met een piano, een paar foto’s en een simpel decor. Niet te missen voor u en alle mensen met een fascinatie voor de Eerste Wereldoorlog, geschiedenis en steengoede verhalen in het algemeen.

Diederik speelt Buiten Schot in theaters door heel Nederland. De speellijst van Buiten Schot vindt u hier bunkertheaterzaken.nl (webpagina bestaat niet meer).

En hier kunt u een recent interview bij Kunststof TV terugkijken (webpagina bestaat niet meer www.npo.nl.

En hier een Diederik aan het woord bij Kunststof Radio, over de voorstelling en gerelateerde onderwerpen: programma.ntr.nl/424/kunststof/detail/aflevering/6000003960/Kunststof

overzicht: