Brief 1918-08-29 van Berthe Chanson aan haar man

Dampierre, de 29ste augustus 1918

Mijn lieve Auguste,

Ik heb gisteren een briefkaart en je brief ontvangen die je hebt laten overhandigen door verlofganger. Volgens wat je me zegt, denk ik, dat je nu rust hebt.
Niet veel nieuws hier, ondanks de regen van onlangs, verdroogt alles meer en meer; het gras op de dijken groeit niet aan. Ook geeft de koe veel minder melk. Wat betreft het varken gaat het nog altijd goed. Ik denk dat hij binnenkort 100 kilo zal wegen. Tussen twee haakjes, over varkens gesproken, bij je zus hebben ze er pas twee bijgekocht met hun big en twee koeien. Je ziet dat ze erg vooruit gegaan zijn met hun vee.


Ik herinner me niet meer of ik je had geschreven dat Felix vier zwijntjes in het bos te pakken had gekregen. Hij heeft er drie van verkocht voor 30 franc en de andere brengen ze zelf groot. Maar om hun koeien, geloof ik, zullen ze wel zorgen krijgen, net zoals ik, om ze de winter door te laten komen met wat ze geoogst hebben want ze hebben geen naoogst meer gehad.
Ik heb mijn vroege aardappelen gerooid en ze hebben meer opgebracht dan waarop ik rekende.
In afwachting van ander nieuws, omhels ik je voor ons drieën,

Je Berthe.

(Aan de zijkant) Je maakt me in je brief duidelijk, die van de 18e (augustus) dat ik niet getekend had. Je moet maar denken dat het een nalatigheid is, om dat te compenseren teken ik deze brief tweemaal.

Berthe

Brief 29 augustua 1918

overzicht: