Brief 1916-03-15 van Berthe aan Auguste

Lees bij deze brief het antwoord van Auguste die op 19 maart 1916 terugschreef aan Berthe, zijn vrouw en waarin hij melding maakt van een granaat die vlakbij zijn keuken inslaat.

 

Dampierre, de 15e maart 1916.

 

Mijn lieve Auguste,

Ik begin door je te zeggen dat ik eergisteren je brieven van de 8ste en de 9de ontvangen heb en ik was erg tevreden want het was tenminste meer kersvers nieuws.

Omdat je laatste brief gedateerd was op de 4de, weet ik niet of je geschreven had op de 5de, 6de en 7de (maart 1916) maar ik heb niets ontvangen.

Nu moet ik je zeggen dat we gisteren in Fontaine geweest zijn. Ik had er laatst met je over gesproken dat ik de bedoeling had om Yvonne mee te nemen naar de apotheker omdat het erg mooi weer was. Ik had eergisteren aan mevrouw Rabiet gevraagd om er gisteren heen te gaan; zij is het die mij vervangen heeft.

We zijn met de trein van 9 uur ‘s morgens geweest en we zijn te voet teruggekomen om 12 uur.

De apotheker heeft me voor Yvonne een flesje versterkende pillen meegegeven en hij zei tegen mij dat ze gedurende enige tijd niet naar school mag gaan.

Ik ga ze (ook de andere dochter) een poosje thuishouden. Omdat het bijna tijd is voor de postbode betrek ik je er niet langer in vandaag. Dat zal voor een andere keer zijn.

In afwachting, omhels ik je heel veel keren voor ons drieën.

 

Je Berthe

 

overzicht: