De Andere Waarheid

Uitgeverij Aspekt

Isbn; 90-5911-499-x

Paperback, 402 pagina’s

Derde, geheel herziene druk

 

De Derde geheel herizene druk van het spraakmakende boek De andere Waarheid door auteur J.H.J. Andriessen is thans verkrijgbaar.

De Eerste Wereldoorlog kostte aan ca 10 miljoen mensen het leven en leverde ongeveer 20 miljoen gewonden en veminkten op.In deze derde en geheel herziene druk van de Andere Waarheid behandelt de auteur aan de hand van de fel bediscussieerde voorgeschiedenis, het ontstaan van deze eerste oorlog op grote schaal  van moderne geindustrialiseerde staten. Hierbij komt de rol van de Franse, Britse, Russische, Servische, Oostenrijk-Hongaarse en Duitse deelnemers aan dit wereldconflict uitgebreid ter sprake waarbij nieuwe en veelal onbekende feiten een ander licht werpen op de visie, verwoord in het vredesverdrag van Versailles, dat Duitsland de schuldige was aan deze rampzalige gebeurtenis. Het boek ‘De Andere Waarheid’ is opgenomen in de lijst van literatuur voor de geschiedenis examens HAVO/VWO in 2008. 

Hans Andriessen, Eerste Wereldoorlogkenner en auteur van een zevental belangrijke boeken waaronder ‘De Eerste Wereldoorlog’dat inmiddels een oplgave van 140.000 exemplaren bereikte en in 8 talen werd vertaald, heeft zich gespecialiseerd in de oorzaken, schuldvraag en het eind van de Eerste Wereldoorlog.

Andriessen (1937) is oud-voorzitter van de Stichting Studiecentrum Eerste Wereldoorlog (SSEW), leidt studiereizen naar de slagvelden van het Westfront, geeft lezingen in binnen-en buitenland en is redacteur van de populaire serie ‘De Grote Oorlog, Kroniek 1914-1918’. 

overzicht: