1915, week 10 Een watervliegtuig gevonden

Voor de kust van IJmuiden was in zee het geraamte van een watervliegtuig gesignaleerd. Torpedoboten werden op onderzoek uitgestuurd. Het vliegtuigwrak werd geborgen en naar de haven van IJmuiden overgebracht.

De voor IJmuiden kruisende stoomloodsboot No. 6 heeft het geraamte van een watervliegtuig op sleeptouw gehad; zij probeerde het binnen te brengen, doch moest het, door het breken van een sleeptros, weder loslaten. Torpedobootten zijn op onderzoek uitgestoomd; daar men niet zeker wist wat het gesleepte voorwerp was. Het is niet onmogelijk, dat het nu gezonken is.

Nader seint men ons: Het door een der torpedobooten, welke hedenmorgen ter opsporring was uitgevaren, opgepikt watervliegtuig, is binnen de pieren aan de sleepboot ‘IJmuiden’ overgegeven en hier binnen gebracht. Het vliegtuig waarvan men nog geen merken of nationaliteit heeft kunnen ontdekken, daar het bijna geheel onder water drijft, verkeert in zeer gehavenden toestand. Vermoedelijk zal het vliegtuig hedenmidden op het droge worden gebracht.

Bron: Algemeen Handelsblad, 4 maart 1915

Bekijk de volledige krant op www.delpher.nl.

overzicht: